NYHEDER


Automationsprojekt sætter ny tidsrekord

nyhed-automationsprojektDansk RobotTeknik har sammen med Klinisk Biokemisk Afdeling på Gentofte Hospital automatiseret blodprøve analyserne i et stort offentlig-privat innovationsprojekt. Projektet opdateres løbende, og i juni måned satte robotanlægget ny rekord med 10.000 prøver i rap uden robotstop.

Robotanlægget, der oprindelig blev indviet på Klinisk Biologisk Afdeling i slutningen af 2013, er koblet sammen med afdelingens Blodbånd for at mindske svartiderne på blodprøver.

Anlægget er efterfølgende udvidet til en løsning med 2 robotter. Den ene robot farvesorterer og registrerer blodprøverne samt placerer disse i rack, mens den anden placerer blodprøverne direkte i det modul, der føder det ene analyseapparat. Robotanlægget har betydet, at svartiderne for blodprøverne er reduceret væsentligt samtidig med at arbejdet er blevet lettere for laboratoriets personale. Antallet af menneskelige berøringer fra blodprøven er udtaget til svaret foreligger, er ligeledes blevet reduceret væsentligt, hvilket reducer muligheden for smitte af personalet.

I juni måned kunne Ledende Overlæge Dr. Med. Steen Stender glædeligt konstatere, at anlægget havde sat rekord med 10.000 prøver i rap uden robotstop, med en svartid på 35 minutter per prøve, og at anlægget kører stabilt.

Der er vist stor interesse for løsningen fra flere sider. Både fra hospitaler i Danmark, men også fra andre nordiske lande og østlande. Der er allerede afgivet flere tilbud både indenlands og til andre nordiske lande.

Se filmen der viser, hvordan menneske og robot samarbejder på hospitalslaboratoriet her.

Se Dansk RobotTekniks egen film, der viser robotsystemet i arbejde.


Ved spørgsmål, venligst kontakt indehaver Bo Jansen, tlf.: 29 86 07 15.


Robotter og mennesker tager hensyn til hinanden

nyhed-8-4-2015-1024.jpgSpar plads, reducer omkostninger til afskærmning og undgå skader med MELFA Safe Plus - en add-on sikkerhedsfunktion, der via sensorer på robotten registrerer om der er mennesker tilstede inden for robottens rækkevidde.

Robotterne er på vej ind i en lang række danske industrivirksomheder, og robotteknologien er en genvej til at sikre den rentabilitet og effektivitet, der skal sikre den danske industris konkurrenceevne over for lavtlønsregionerne. Men hvis robotterne skal arbejde i isolerede og aflukkede celler, kræver de både for meget plads og for store hensyn i mindre produktionsvirksomheder, og så forsvinder en del af den gode idé.

Automatisk regulering af hastighed og styrke
Hans Følsgaard A/S-agenturet, Mitsubishi, er kendt for sine effektive og stærke robotter, men Mitsubishi kan godt se det fornuftige i at skrue ned for styrken, hvis der er menneskelige operatører til stede. Det geniale er, at robotterne i Mitsubishis MELFA F-serie arbejder med fuld hastighed og maksimalt moment, når de passer sig selv, men hvis der er operatører i nærheden, så skruer robotterne ned for hastighed og moment, så robotter og operatører tager behørigt hensyn til hinanden.

MELFA Safe Plus
Hemmeligheden er en add-on sikkerhedsfunktion, der hedder MELFA Safe Plus. Med denne sikkerhed tilføjet, vil sensorer på robotten hele tiden overvåge nærfeltet og se, om der er mennesker tilstede inden for robottens rækkevidde. Hvis det er tilfældet, skruer robotten automatisk ned til en maksimal hastighed på 250mm/sekund. Man kan programmere robotten til to zoner, så hastigheden reduceres i trin afhængigt af, hvor tæt en operatør er på robottens arbejdscelle.

Den reducerede hastighed betyder, at en berøring mellem robot og operatør ikke medfører skader. Den funktion kan så yderligere udbygges med en momentmonitering i MELFA Safe Plus, hvorved momentet i robottens led holdes under en given grænse. Det vil eliminere ”styrken” i robotten, så den i tilfælde af en berøring af en operatør ikke maser på.

De nye MELFA Safe Plus funktioner til Mitsubishis MELFA F-serie er indeholdt i et sikkerhedssystem, der igen styres af en sikkerheds-PLC. Sikkerhedsløsningen til F-seriens hardware og software opfylder de internationale sikkerhedsstandarder som EN 10218-1 for industrirobotter, EN 13849-1 for maskinsikkerhed, EN 62061 for funktionssikkerhed og EN 61800-5-2 for sikkerhed i drev.

De 6-aksede robotter i F-serien leveres med arbejdsradier fra 504mm til 1.503mm og med lastkapaciteter på op til mellem 2 og 20 kilogram

Dansk RobotTeknik er robot systempartner til Hans Følsgaard A/S
Der er en voksende interesse for Mitsubishis brede program, som Hans Følsgaard per 1. januar 2016 vil være eneforhandler af. Derfor er Dansk RobotTeknik meget glad for at være udnævnt til robot systempartner.
 
Bo Jansen, indehaver af Dansk RobotTeknik, fortæller: ”Som robot systempartner arbejder vi tæt sammen med Hans Følsgaard omkring løsninger med Mitsubishi robotter, hvor vi sammen har fokus på kvalitet, performance og innovation. Dansk RobotTeknik har lang erfaring med robotter, ligesom vi kan integrere Vision-system og gribere fra Robotiq. Og ikke mindst, så har vi solid erfaring med automationsløsninger, hvor robotter arbejder side om side med mennesker, og de sikkerhedsforanstaltninger, dette kræver. En løsning af denne type vil altid blive skræddersyet til behov og miljø så den passer perfekt ind på arbejdspladsen. I samarbejde med kunden finder vi frem til præcis den løsning, der passer til opgaven.”


Få en komplet løsning med den nye UR3

ur3 ur5 ur10 facing left labels lightHos Dansk RobotTeknik kan du få en løsning, der er meget mere end ”bare” URs verdensnyhed UR3.

Den nye UR3 er den hidtil letteste 6-aksede bordrobot fra Universal Robots. Som lillebror til succesrobotterne UR5 og UR10 kan den mange af de samme ting, den er bare meget lettere og mere kompakt, hvilket giver den nogle klare fordele. Læs om fordelene her

Gør din robot komplet med et universelt gribeværktøj
Som autoriseret forhandler af Robotiq Adaptive Gripper kan Dansk RobotTeknik komplettere din robotløsning med et universelt gribeværktøj, som er kompatibelt med f.eks. UR3, men også med de fleste andre industrirobotter såsom Fanuc, Mitsubishi og KUKA. Disse robotter kan du også købe hos Dansk RobotTeknik.


Kom hurtigt i gang med din automationsløsning

Dansk RobotTeknik har god erfaring med automation, hvor robotter arbejder side om side med mennesker, og kan derfor sikre at virksomheden får en skræddersyet løsning. ”Vi sørger for at kunden kommer godt og hurtigt i gang med den rigtige løsning så de opnår optimal effektivitet i deres produktion, og investeringen tjener sig hurtigt hjem”, siger Bo Jansen.

Læs hele nyheden her


Automatiseringsløsning til blodprøvesortering indviet på Gentofte Hospital

poster-picture-news Dansk RobotTeknik har i samarbejde med Gentofte hospital udviklet en totalautomatiseringsløsning til blodprøvesortering. Projektet er et offentlig-privat innovationsprojekt, hvor Gentofte Hospital ønskede at afprøve et billigere og mere fleksibelt alternativ til de store totalautomatiseringsløsninger. Projektet indvies fredag den 28. november.

Dansk RobotTeknik udviklede en robotløsning, hvor den præanalytiske blodprøvesortering på et hospitalslaboratorie udføres af en dansk produceret standardrobot, som et billigt og fleksibelt alternativ til de store reagensfirmaers fuldautomatiserede præanalytiske prøvesortering. Robotløsningen kan arbejde side om side med personalet på et hospitalslaboratorie og medvirke til endnu hurtigere blodprøvesvar.

Den visionære drivkraft bag projektet er Steen Stender, ledende overlæge dr. med. på Gentofte Hospital. Se filmen der viser, hvordan menneske og robot samarbejder på hospitalslaboratoriet her.

Kort projektbeskrivelse
Dansk RobotTeknik igangsatte i 2013 et projekt sammen med Gentofte Hospital om håndtering af blodprøver. Robotarmene er koblet sammen med Klinisk Biologisk Afdelings nuværende Blodbånd med henblik på afprøvning af personalesikkerhed, blodprøverørskapacitet, driftsstabilitet og nedsættelse af svartiderne fra blodprøverne ankommer til laboratoriet, til svaret er tilgængeligt for rekvirenten.

Af hensyn til medarbejdernes sikkerhed har robotter på arbejdspladser tidligere opereret i afskærmede områder. Men på UR-robotten er der udviklet en sikkerheds-software, som sikrer, at robotten stopper sin bevægelse ved overskridelse af den maksimale tilladte kraft-moment styring. Således kan man med UR-robotten reducere sine omkostninger til afskærmning, da kun en let afskærmning af robottens arbejdsområde er nødvendig.

Systemet
Vision delen består af to kamera-systemer. Det ene til identificering og opsamling af prøverør og det andet til farveidentificering af prøverørets låg. Drejeskiven og resten af anlægget er speciel designet til netop denne opgave. I laboratoriet er der utrolig meget lidt plads til anlægget, der ovenikøbet står det mest trafikkeret sted på lokationen.

Se Dansk RobotTekniks egen film, der viser robotsystemet i arbejde.


Ny 2-finger robot griber fra Robotiq

Dansk RobotTeknik hjemmeside forsiden 09 copyDansk RobotTeknik præsenterer denne nye programmerbare griber, Robotiq Adaptive Robot Gripper 85, der kan håndtere de fleste emner i produktionen, uanset form og størrelse.

Robotiq introducerer nu den nye, programmerbare Robotiq Adaptive Gripper 85 – 2. version af denne 2-finger robot griber, som gør dig i stand til at eliminere overgange i produktionen, idet den kan håndtere de fleste emner, uanset form, størrelse og materiale. Du slipper derfor for at designe, fremstille og vedligeholde en mængde specialfremstillet værktøj.

Nem integration
Griberen er kompatibel med de fleste industrirobotter, og Robotiq tilbyder også mekaniske- og software-komponenter, der forenkler installation og brug af mange forskellige industrirobotter, såsom fx UR, Fanuc, Mitsubish og KUKA, som du også med fordel kan købe hos Dansk RobotTeknik.

Universelt gribeværktøj
Automatisering af maskinbetjenings-processer, der omfatter en bred vifte af forskellige emner kan ellers indebære komplekse løsninger med dyrt, brugerdefineret værktøj. Men med denne nye griber har din industrirobot kun brug for et enkelt griber-værktøj. Du programmerer griberen direkte i robottens program, og kan på den måde styre fingrenes position og kraft, så de kan håndtere en lang række emner af forskellig størrelse, form og materialestyrke, og du behøver derfor kun en enkelt griber til håndtering af dine emner.

Nye fordele
Med denne nye version 2.0 af griberen behøver du ingen controller, da griberen kan tilsluttes robottens egen controller via USB-porten. Dette giver fordele i form af hurtig kommunikation, ligesom du får mulighed for at tilslutte andet Modbus udstyr samt Vision-system.

AGC-UR-KIT-002
2-Finger 85 Adaptive Gripper Kit for Universal Robots indeholder:
- 1 x griber
- 2 x flade silikone-fingerspidser
- 1 x flange kobling for bolt mønster ISO 9409-1-50-4-M6 (med 1m Pigtail kabel)
- 1 x 10 m Robotiq kabel til enhed
- 1 x USB til RS485 adapter
- 1 x skrue kit for fastsætning af flange kobling på UR robotter
- 1 x USB stik med softwarepakke til UR robotter

Vejl. pris DKK 32.768,00 ekskl. moms.
Tilbud: Køb før 1. januar og få 5 % introduktionsrabat for nye kunder.

Mulighed for tilkøb af separat controller.

2-finger Adaptive Gripper 85 kan også bruges sammen med andre robotter/løsninger. Kontakt Dansk RobotTeknik for yderligere information: Tlf.: (+45) 29 86 07 15, e-mail: info@danskrobotteknik.dk.

Se videoen her.
Hent produktblad her.

Dansk RobotTeknik er autoriseret forhandler af Robotiqs fulde produktprogram i Danmark og Sverige, og var med til at præsentere den første version af Robotiq Adaptive Robot Gripper 1.0 som en nyhed i Danmark.


Dansk RobotTeknik tilbyder serviceaftaler til UR-robotter

UR robot02 Hos Dansk RobotTeknik kan du nu tegne en serviceaftale til jeres UR-robotter til en fast pris. Tilbuddet, som kun gælder indtil den 31. marts 2015, sikrer din virksomhed mange fordele.

Indtil den 31. marts 2015 tilbyder Dansk RobotTeknik serviceaftaler til UR-robotter til en fast pris på Kr. 7.500,-/år*.

Hvis din virksomhed benytter sig af UR-robotter er der mange penge at spare i en serviceaftale med fast pris, og ikke mindst, så får I sikkerhed omkring serviceudgifterne i det kommende år.

Dansk RobotTeknik har integreret UR-robotter siden starten af Universal Robots, og med denne serviceaftale sikrer I jer derfor service fra en af de mest erfarne leverandører på markedet.

I serviceaftalen indgår:
- Gennemgang af robotten for fejl og mangler
- Softwareopdatering
- Gennemgang af eksisterende programmering med henblik på optimering

 

Fordele:
- I får mere ud af jeres robot
- Programmeringen optimeres**
- Hastigheden forøges**
- Arbejdsgangen forbedres**
- Fejl og mangler forebygges, hvilket sikrer driften
- Regelmæssig service medvirker til at forlænge robottens levetid
- Service tilstræbes indenfor 1 arbejdsdag efter tilkald på hverdage, derudover efter aftale

*) Forbehold til prisen i denne serviceaftale: Prisen gælder indenfor 100 km køreradius fra Dansk RobotTeknik (Stenløse). Ved længere køreradius, venligst indhent tilbud. Prisen inkluderer ikke udgifter til reservedele, fragtomkostninger eller reparation.

**) Såfremt det er muligt og efter aftale.

Ring og få tilsendt et oplæg til en serviceaftale på tlf. 29 86 07 15.

Service/support beredskab til rådighed man. - fre. kl. 7 – 21. Udenfor dette tidsrum efter aftale.


Nyhed: 6-akset moment sensor fra Robotiq

Robotiq moment sensor 2Dansk RobotTeknik præsenterer en nyhed fra Robotiq: En omkostningseffektiv 6-akset moment sensor med uovertruffen signalkvalitet. 

Dansk RobotTeknik er autoriseret forhandler af Robotiqs fulde produktprogram i Danmark og Sverige. Virksomheden var med til at præsentere Robotiq Adaptive Robot Gripper som en nyhed i Danmark – en griber med to eller tre fingre, der kan håndtere runde emner.

Nu lancerer Robotiq FT 150 - en omkostningseffektiv 6-akset moment sensor med uovertruffen signalkvalitet.


FTS-150-KIT-UR

FT 150 moment sensor kit for Universal Robots indeholder:
- 1 x FT 150 moment sensor
- 1 x FT 150 kabel til enheden
- 1 x USB til RS485 adapter
- 1 x mekanisk kobling til Universal Robots (FTS-150-CPL-103)
- 1 x software-pakke

Vejl. pris DKK 31.944,00 ekskl. moms.

Funktioner:

  • Høj signalkvalitet
    Digital fra starten, immun overfor ekstern støj, ingen filtrering påkrævet
  • Direkte kommunikation med din robot controller
    Intet behov for ekstern signalbehandling.

Moment sensoren kan også bruges sammen med andre robotter/løsninger. Kontakt Dansk RobotTeknik for yderligere information: Tlf.: (+45) 29 86 07 15, e-mail: info@danskrobotteknik.dk.


Køb 3. generationen UR letvægtsrobot hos Dansk RobotTeknik

UR robot02 September måned bød på den officielle lancering af den næste generation af robotter fra Universal Robots.

3. generation af letvægtsrobotterne UR5 og UR10 byder bl.a. på absolutte enkodere og justerbar sikkerhed. Med integrationen af den nøjagtige absolutte enkoder kan URs robotarme nu integreres endnu nemmere med andre maskiner, samtidig med at opstarten bliver meget hurtigere og enklere i alle brugssituationer.

Kort om 3. generation af UR letvægtsrobotter

De unikke egenskaber ved disse opdaterede robotarme er nøjagtige absolutte enkodere, otte nye indstillelige sikkerhedsfunktioner, dobbelt så mange integrerede I/O-styreenheder og optimerede muligheder for at tilslutte udstyr til controllerskabet. Den nye generations sikkerhedssystem er nu TÜV-certificeret..

De seksledede og rentable UR5- og UR10-robotarme er særligt velegnede til små og mellemstore virksomheder. Takket være den lave vægt og brugervenlige betjening via trykfølsom skærm er de lige til at gå til og kræver ikke ekspertviden for at programmere de forskellige funktioner.


Dansk RobotTeknik melder om stor interesse på Automatik 2014

IMG 0079Dansk RobotTekniks brede kompetenceområder vakte stor interesse på messen, hvor virksomheden præsenterede totale pakkeløsninger med rådgivning, implementering og support.

Prøv din automatik-udfordring af på Dansk RobotTeknik! - sådan lød budskabet før messen Automatik 2014, hvor Dansk RobotTeknik præsenterede totale automatikløsninger og prisgunstige Vision-løsninger. Mange af messens besøgende valgte at tage udfordringen op, og virksomheden melder om stor interesse for de brede kompetencer man kan tilbyde.

Dansk RobotTeknik har både et teoretisk overblik og en praktisk tilgang til automatikløsninger, og kan derfor fungere både som håndværker og ingeniør i projekter på tværs af faggrænser. Indehaver Bo Jansen har lang erfaring i branchen, og han har bl.a. integreret UR-robotter lige siden etableringen af Universal Robots. Robotprogrammet er nu udvidet og omfatter i dag også robotter fra KUKA, Fanuc og Mitsubishi, ligesom Dansk RobotTeknik nu også er robot systempartner til Hans Følsgaard A/S.

Alt dette kunne potentielle, nye og eksisterende kunder høre mere om ved Automatik-messen, ligesom man kunne blive inspireret af Vision-løsninger og Robotiq Gripper, som Dansk RobotTeknik er forhandler af.

Bo Jansen fortæller: ”Mange besøgende var interesseret i at høre om, hvordan man kunne få deres produktionsapparat til at fungere mere omkostningseffektivt. I industrien er der stor interesse for at automatisere arbejdsprocesserne og øge effektiviteten, og her kan Dansk RobotTeknik være med hele vejen – fra rådgivning i idéfasen til implementering af projekter samt efterfølgende support. Denne totale ekspertisepakke fra idé til færdigt projekt var også noget, som vores eksisterende kunder udtrykte stor tilfredshed med.”

Nye kontakter blev det også til under messens tre intensive dage, ligesom virksomheden høstede konkrete forespørgsler omkring montage-, forseglings- og maleopgaver. ”Interessen på årets automatik-messe har været stor, og det var dejligt at mærke den tillid og interesse, som blev udvist fra både nye, potentielle og velkendte kunder. Jeg vil gerne takke alle, der kom forbi vores stand”, afslutter Bo Jansen, som nu skal i gang med opfølgningsarbejdet.

Du kan også øge effektiviteten i din virksomhed!

Hvis du vil høre mere om, hvordan Dansk RobotTeknik kan øge effektiviteten i din virksomhed, kan du kontakte indehaver Bo Jansen på tlf. (+45) 2986 0715 eller på info@danskrobotteknik.dk.


Dansk RobotTeknik deltager på AUTOMATIK 2014

PrDansk RobotTeknik annonce B115xH76 Teknisk Nytøv din automatik-udfordring af på Dansk RobotTeknik! På messestand B1314 kan du blive inspireret af totale automatikløsninger og prisgunstige Vision-løsninger.

Dansk RobotTeknik fungerer både som din håndværker og ingeniør, og opererer på tværs af faggrænser. Med et teoretisk oveblik, kombineret med en praktisk tilgang, kan virksomheden få hele dit produktionsapparat til at fungere mere omkostningseffektivt, og stå for systemintegrationen fra idé til færdigt projekt.

Dansk RobotTeknik er også autoriseret forhandler af Robotiq Gripper, og tilbyder desuden integration af prisgunstige Vision-løsninger, og dette vil du også kunne høre mere om på messen.

Vil du få inspiration til, hvordan dine arbejdsprocesser kan automatiseres og effektiviteten øges? Kom forbi med din automatik-udfordring – vi er parat. Velkommen forbi stand B1314!

Book et møde
Hvis du vil sikre dig et møde med indehaver Bo Jansen, er du velkommen til at booke en tid på tlf. (+45) 2986 0715 eller på info@danskrobotteknik.dk.

Dansk RobotTeknik deltager i samarbejde med AVS Danmark.
AVS Danmark og Dansk Robotteknik har gennem årene udviklet et stærkt samarbejde, der sikrer optimale løsninger af kundernes opgaver. De to virksomheder besidder ekspertviden på hver deres felt – og sammen kan de løse selv de mest komplekse udfordringer inden for vakuum og robotteknologi.

Om Dansk RobotTeknik
Dansk RobotTeknik tilbyder industrirobotter, support og totale automatikløsninger. Virksomheden leverer både mekaniske løsninger og robotløsninger, der er enkle at anvende i den daglige drift. Virksomheden blev stiftet i 2009 og er beliggende i Stenløse. www.danskrobotteknik.dk

Om AVS Danmark
AVS Danmark blev stiftet i 1981 som en handels- og rådgivningsvirksomhed, der har det som sin mission at hjælpe den danske industri indenfor automatisering, håndtering, miljø og sikkerhed. Virksomheden er danskejet og har domicil i Hedehusene. www.avsdanmark.dk

Automatik 2014 d. 9.-11. september
På messen i Brøndby Hallen kan du møde flere end 160 af branchens førende virksomheder. De står alle parat til at præsentere det sidste nye inden for robotteknologi, automatisering, transmissionsteknologi m.m. www.automatik2014.dk


Mød Dansk RobotTeknik hos Universal Robots

news2403 1Dansk RobotTeknik er autoriseret integrator af UR-robotter, og vil være på plads når Universal Robots holder åbent hus i virksomhedens nye domicil i Odense den 1.-3. april.

Dansk RobotTeknik varetager komplette integrationsløsninger, og har været autoriseret integrator af Universal Robots fulde produktprogram siden etableringen af Universal Robots.

Som autoriseret integrator af UR-robotter er Dansk RobotTeknik glad for at deltage når Universal Robots holder åbent hus i deres nye domicil den 1.-3. april.

Dansk RobotTeknik viser en robotløsning, hvor den præanalytiske blodprøvesortering på et hospitalslaboratorie udføres af en dansk produceret standardrobot, som et billigt og fleksibelt alternativ til de store reagensfirmaers fuldautomatiserede præanalytiske prøvesortering. Robotløsningen kan arbejde side om side med personalet på et hospitalslaboratorie og medvirke til endnu hurtigere blodprøvesvar.

Åbent hus hos Universal Robots

1.-3. april kl. 10-15. Universal Robots og KJV står sammen med et netværk af samarbejdspartnere for salget af de innovative UR-robotter i Danmark, hvor mere end 150 robotter nu er i sving hos masser af både små og store virksomheder. Til stede er både eksperter fra KJV og Universal Robots, som kan fortælle masse af spændende historier, hvordan et dansk produkt er i fuld gang med at revolutionere hverdagen i industrien.

Se programmet og meld dig til her.

Tryk her !!


Styrk jeres effektivitet og konkurrenceevne!

news2403 2

Dansk RobotTeknik deltager på VTM messen som underleverandør til AVS Danmark. Kom og mød os på stand 1915.

Dansk RobotTeknik er en af de bedste både til robotløsninger, support og til automatikløsninger generelt, og er desuden autoriseret integrator af UR-robotter, autoriseret forhandler af Robotiq Gripper, og kan desuden tilbyde prisgunstige Vision-løsninger.

Virksomheden har specialiseret sig i at levere totale løsninger, som kan hjælpe kunderne med at styrke deres effektivitet og konkurrenceevne. Sammen med kunden finder man frem til en løsning, som er tilpasset netop kundens produktion, og med fokus på løsninger, som hurtigt tjener sig hjem, uden at gå på kompromis med resultaterne.

Med de rigtige kompetencer, erfaring og adgang til det bedste udstyr kan rigtigt mange ting lade sig gøre, og Dansk RobotTeknik sikrer en komplet integration mellem alle udstyrsenheder, og har stor erfaring i systemintegration, fx. med Vision-system.

Kom forbi stand 1915 på VTM messen den 1.-6. april, og få mere information om, hvordan vi bedst kan hjælpe dig med at effektivisere din produktionsproces - med en forholdsvis kort tilbagebetalingstid. Vi fortæller også om integration med UR-robotter, Robotiq Gripper samt Vision-løsninger.

Kontakt gerne indehaver Bo Jansen, Dansk RobotTeknik, på tlf. (+45) 29 86 07 15 for yderligere information.


Dansk Nyhed:

gribber demoRobotarm monteret med ”fingre” kan nu håndtere runde emner i automatikprocessen

Indgår der runde emner eller emner af forskellige størrelser i jeres produktion, har I nye muligheder for at automatisere jeres arbejdsprocesser. Vi er nu også forhandler af Robotiq Adaptive

Robot Gripper og tilbyder den nye griber til standard montering på en UR-robotarm. Det betyder:

Variabelt tryk: Brugeren kan selv styre den kraft, som robotten skal trykke om det enkelte emne med. Fra nænsomt tryk (30 N) til et hårdt greb om emnet (100 N).

- Lave omstillingsomkostninger: Fleksibel og let i anvendelse. Programmeres ved, at man viser den, hvad den skal gøre (Waypoints).

- 2-finger og 3-finger version.

Læs mere om den nye griber på https://robotiq.com/en/

Nyheden har af HI-messen fået 2 stjerner. Den er således kåret som en dansk nyhed.


Nye muligheder for total-automatisering - Tilbagebetalingstid typisk inden for 1 år

InSight Models MicroUR-robot integreret med Vision-system gør robotten intelligent

Løsningen er meget fleksibel og kan bruges mange steder i industrien. Effektivisér din produktion og fjern de kedelige EGA-opgaver - uden at gå på kompromis med kvalitetssikring som eks. at sikre korrekt antal enheder i glas/pakke hver gang, og uden at gå på kompromis med reduktion af produktionsspild.

Vi har stor erfaring i systemintegration og tilbyder komplet installation og programmering af den integrerede robot-/kameraløsning. Robotten kan tilkobles 1 eller flere Smartkameraer - eks. Cognex fra Image House. Det sikrer mulighed for udbygning af løsningen, efterhånden som behovet opstår.

Læs mere om UR-robotarmen på https://www.universal-robots.dk/

Test af UR-robot med Vision-løsning på hospital

IMG 2001A resizedEr robotarme sammen med laboratoriepersonale et alternativ til de store totalautomatiseringsløsninger?

Dansk RobotTeknik har netop igangsat et projekt med Gentofte Hospital om håndtering af blodprøver, idet hospitalet ønsker at afprøve et billigere og mere fleksibelt alternativ til de store totalautomatiseringsløsninger.

Robotarmene er koblet sammen med Klinisk Biologisk Afdelings nuværende Blodbånd med henblik på afprøvning af personalesikkerhed, blodprøverørskapacitet, driftsstabilitet og nedsættelse af svartiderne fra blodprøverne ankommer til laboratoriet, til svaret er tilgængeligt for rekvirenten.

Af hensyn til medarbejdernes sikkerhed har robotter på arbejdspladser tidligere opereret i afskærmede områder. Men på UR-robotten er der udviklet en sikkerheds-software, som sikrer, at robotten stopper sin bevægelse ved overskridelse af den maksimale tilladte kraft-moment styring. Således kan man med UR-robotten reducere sine omkostninger til afskærmning, da kun en let afskærmning af robottens arbejdsområde er nødvendig.

Projektet varer i 6 måneder og slutter den 30.11.13. Projektet kører i 3 faser:

Fase 1: Udvikling, efterfølgende afprøvning og tilpasning af en PRØVEFORDELER-ROBOT, der tager fyldte blodprøverør fra en bakke og anbringer dem - baseret på skruelågets farve - i 3 forskellige racks beregnet til analysemaskinerne.

Fase 2: Udvikling, efterfølgende afprøvning og tilpasning af en LABKA-MODTAGER-ROBOT, der via blodprøvens stregkode kan automatisere den håndscanning og efterfølgende skærmindtastning, der på nuværende tidspunkt definerer blodprøven som modtaget på laboratoriet.

Fase 3: Udvikling, efterfølgende afprøvning og tilpasning af en FYSISK PRØVEMODTAGELSES-ROBOT, i hvilken en pose blodprøver taget på en klinisk afdeling umiddelbart kan hældes. Robotten sikrer, at blodprøverørene ét efter ét med skruelåget forrest placeres på det eksisterende Blodbånd, der transporterer blodprøverne gennem de 2 førstnævnte robotter, således at blodprøverne uberørt af menneskehånd ender i de 3 forskellige racks til analysemaskinerne.